vrijdag 1 juni 2012

Hoe hangt de vlag erbij?



Dag van vertrek....hoe hangt de vlag erbij. 

Welingelichte bronnen melden dat de camper, na een lichte vertraging uiteindelijk vertrekt uit Hengelo op donderdagmorgen 30 mei om ongeveer elf uur.


Hetty zwaait uit. Aan boord outdoor manager Wim, maître de cuisine Reinald, fijnproever en financieel directeur van dit project Anton, safety manager en hoofd techniek Jos, en Digi junk Will. De sfeer in de camper wordt bij vertrek omschreven als gemeudelijk en good te passe.


In de volgauto op vrijdagmorgen vertrekken om 5 uur de ervaringsdeskundigen 1 Leo, 2 Theo, 3 Harrie en  daarnaast ook Paul! De stemming is gezien het tijdstip van vertrek noffelig, reurig, drok en kregel. Dit laatste overigens pas na een kop koffie.


In Duitsland, na 2 uur rijden, koffie en de vaststelling dat het best voorspoedig verloopt....tot dan.


De broertjes rijden om en om en nu is Paul aan de beurt. Hij weet met een interessante manoeuvre twee Deense auto's van zich af te schudden. Een veelbelovend coureur en dat geeft weer gespreksstof over zijn mogelijkheden.


De gesprekken worden in vergelijking met de ochtend levendiger.


De tocht gaat zo voorspoedig dat we even overwegen een bootje eerder te nemen..... We rijden door mooie landschappen met golvend groen, een heldere hemel en een lekker zonnetje.


Dat zonnetje laat het overigens ook wel eens even afweten. Maar eenmaal in Frederikshavn is het mooi weer maar wel wat koud. Het weerzien tussen de campercrew en de ervaringsdeskundigen en Paul is vol blijdschap en plezier. De laatsten zijn de eersten, de volgauto is het eerst bij de boot.....


We genieten van een heerlijke maaltijd op de boot en praten even bij. De camping wordt daarna snel gevonden en de fles ontkurkt. We ervaren het als een noviteit dat we als familie voor het eerst met zoveel tegelijk in het buitenland zijn.


Noffeligheid maakt plaats voor een genoeglijk gesprek in de camper met zijn allen.


Buiten vriest het bijna, hoe kan het weer ons toch zo goed helpen om samen te zijn. En die reurigheid is plotseling omgeslagen in vitaliteit... We kijken uit naar morgen want dan gaan we echt FIETSEN!

1 opmerking:

  1. En na zo'n eerste dag fietsen, ligt het gras zeker wel lekker! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen