dinsdag 5 juni 2012

Slappe paden en hete boel

4 juni


Slappe paden en hete boel....


Van Hellefors naar Nas.
Vroeg op, want het is mooi weer. Leo en Theo zitten al in de boot op het meer te vissen.... of zoiets. Nu hebben we van Theo ook even geen last.
Na het ontbijt wordt er een groepsfoto gemaakt met alle deelnemers in de door Jos geschonken tourshirts met de mascotte van de tocht. De eland Rico moet zich hier toch in herkennen; die beesten kunnen zich  echt wel goed camoufleren!

Stevige klimmetjes over lemen weggetjes en bospaden waar je in wegzakt. Slappe  paden die daardoor behoorlijk slopen.  We gaan duidelijk stijgen en passeren heel eenzaam gelegen roestrode boerenwoningen. 95 km onafgebroken bos is indrukwekkend en verveelt ons niet. We lunchen in Frederiksberg in de camper. We hebben vandaag minder wind, minder regen en iets meer zon. We constateren tijdens de rit dat de flora hier zeker 6 weken achterloopt. Bij aankomst op de camping in Nas staat de teller van de dag op 103 km. We zijn de eerste bezoekers dit jaar en dat vraagt om enige actie van de campingbeheerder. Alles wordt in werking gesteld voor dit unieke bezoek van de broertjes Hulshof c.s. en we kunnen ons heerlijk douchen, maar nog mooier is het deze avond dat we tot redelijk laat, nog steeds daglicht, ons kunnen warmen aan een mooi heet kampvuur. De wijn smaakte weer goed, net als de maaltijd. Het is een aangename avond. Dit kan alleen maar leiden tot mooie dromen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten