vrijdag 8 juni 2012

Slaapgewoontes, WIFI en levensvreugde....

6 Juni


Slaapgewoontes, WIFI en levensvreugde....


Laten we het vandaag eerst eens niet over de DAG hebben maar over NACHT. Hoe gaat dat ‘savonds na elven? Een camper en 4 tenten sieren het landschap. Nou dat is even wennen, want eenmaal op bed zijn er toch meer geluiden dan alleen van de vogels die nog volop van het licht genieten. Reinald en Paul bijvoorbeeld hebben beiden last van valse lucht. Wel via verschillende uitlaten. Wim schijnt doodstil te liggen in de camper, net als Will. Anton roert zich wel eens ‘snachts. (Wordt gezegd). Het lijkt alsof Leo niet slaapt, laat erin en vroeg eruit. Jos blijft koel onder al dit tumult, hij slaapt goed naast Leo en Reinald. Een man op zijn post, zelfs als Reinald 'snachts de uitgang van de tent moeizaam kan vinden. Theo slaapt licht en hoort toe.... En Harrie slaapt goed want hij is altijd als eerste binnen bij het fietsen.
De dag begint overigens mooi: zonnetje en niet koud. Omdat we een voorschotje hebben genomen op het aantal kilometers besluiten we vandaaag een touristisch uitstapje te maken naar een Zweedse houten paardjes fabrikant in Nusnas. Is leuk om te zien. We doen wat inkopen en discussiĆ«ren over wel/niet naar een beren/wolvenpark te gaan, of weer door te fietsen. Het besluit komt tot stand via het poldermodel en het komt erop neer dat we koffie drinken met een boomstammetje. Harrie trakteert. (Een boomstammetje is een gebakje,  dat de fijnproefer zelfs weet te waarderen!)
We bekijken gezien onze roots enkele kerkjes van nabij. Mooi van binnen, fraai van buiten. Gelukkig hebben we vandaag Jos die ons enkele keren weet te verlossen van krakende kettingen. Stof van de weg maakt de ketting stroef.
Aangekomen in Alvdalen wordt Reinalds kookkunst opnieuw getest. Willem Wifi gaat met enthousiasme met zijn digitale wichelroede op zoek naar WIFI. Leo gaat oiici                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         8rfvissen en komt terug met een erg mooie zalmforel, zonder visserslatijn(!) Deze zalmforel is snel verwerkt tot een heerlijk hapje door onze meesterkoktopmanageroutdoorplanner of wat het ook mag zijn. Lekker is het in ieder geval wel.
De dag eindigt met een gesprek over de rozenkrans die iemand van ons bij zich draagt. Met respect wordt dit beluisterd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten